NagyteljesÍtmÉnyŰ, anyagspecifikus gyŰrŰs menetfÚrÓk


LETÖLTÉS

A már sikerrel bemutatott típusok nyomán a termékpaletta újabb megoldásokkal bővül. A kutatások eredményeit folyamatosan átemelve   a

  • továbbfejesztett geometriák
  • új, kopásállóbb bevonatok és a
  • porkohászati gyorsacél alapanyag

együttesen biztosítják a Dormer szerszámok optimális teljesítményét.

A menetfúrók – a gyűrű színétől függően – ideális választás különböző acélok, alumínium, réz, öntvények nagyteljesítményű megmunkálására, zsák vagy átmenő furatban történő menetkészítésre.

A Dormer nagyteljesítményű, alkalmazás- és anyagspecifikus Shark Line gyűrűs DIN menetfúrói könnyen felismerhetőek a száron lévő színes jelölésről.
A gyűrűk színe alapján pontosan meghatározható, hogy az adott menetfúró melyik anyagminőséghez ajánlott.

Új geometriák – jobb forgácselvezetés, folytonos gyártási folyamat
Az axiális erők jelentős csökkentése a hagyományos menetfúrókkal szemben csökkenti a pontatlan menetek számát. A nyomaték jelentős csökkentése a hagyományos menetfúrókkal szemben csökkenti a gép kopását és a forgácsolás vagy törés kockázatát

Horonygeometria: Csavarthornyú sárga, piros és zöld Shark menetfúróknál az egyedi tervezésű horonygeometria megakadályozza a forgácstorlódást és csökkenti a forgácsújravágás  esélyét a menetfúró furatból történő eltávolításakor.

Vágóél-kezelés
A sárga, piros és kék Shark csavarthornyú menetfúrók acélhoz és rozsdamentes acélhoz speciális vágóél-kezelése növeli a szilárdságát és csökkenti a mikroforgács képződést a vágóéleken. Ezáltal jelentősen nő a szerszám teljesítménye és élettartama.

A DIN 371, DIN 374 és DIN 376-os szabvány szerinti Dormer gyűrűs menetfúrókat a metrikus és finom menetes méreteknél 6H-s tűréssel, G-s (BSP) menetek esetén ISO 5969-es tűréssel alakították ki.

Új Alapanyag
A Shark menetfúrók alapanyaga speciális porkohászati gyorsacél (HSS-E-PM). A szívósság és vágóél-szilárdság kiváló kombinációja növeli az ellenállást magas hőmérsékleten, amely kiváló teljesítményt eredményez magasabb fordulatszámon is.

Továbbfejlesztett bevonatok és felületkezelési eljárások:
Optimális felületkezelés alkalmazásával jelentősen növelhető a termelékenység, a szerszáméltartam és a megbízhatóság.

Gőzmegeresztés (ST)
A gőzmegeresztés növeli az antioxidációs tulajdonságokat, ezáltal a szerszámfelület képes elnyelni a kenőanyagot a megmunkálási műveletek során. Rozsdamentes acél megmunkálására alkalmas.

TiAlN
Magas szívóssággal és oxidációs stabilitással rendelkezik, ideális nagy sebességű és előtolású megmunkálásnál, növeli a szerszám élettartamát.

Keménykróm (Cr)
A keménykróm bevonat jelentősen növeli a szerszám felületi keménységét, akár 68HRc értékig. Megakadályozza a forgács feltapadását a szerszámra és különösen alkalmas szerkezeti acélok, szénacélok, réz és bronz megmunkálására.

TiAlN-Top
A TiAlN-Top egy többrétegű kerámia bevonat, amely egy simítási folyamat eredménye. Magas szívóssággal és oxidációs stabilitással rendelkezik, ideális nagy sebességű és előtolású megmunkálásnál, növeli a szerszám élettartamát. Ez különösen előnyös szívós ötvözetek és edzett acélok megmunkálásakor, de alumíniumnál is hasznos.

Super-B
A Super-B egy alacsony súrlódású, önkenő, kemény bevonat, megakadályozza az élrátétképződést, és magas kopásállósságot eredményez. Ez különösen előnyös szívós anyagok és hosszú forgácsú, hőálló anyagok megmunkálásakor mint a rozsdamentes acél.

DORMER GYŰRŰS MENETFÚRÓ KATALÓGUS LETÖLTÉSE

 

 

 

 

 

Df dt at Jd